top of page
  • Dursun Kovan

E-Ticarette Ne Satabilirsiniz? Trendleri Avantajınıza Kullanın


İçindekiler



Çevrim içi bir iş kurmanın rekabetçiliği hakkındaki bugüne dek duyduğunuz birçok şey muhtemelen doğrudur. E-Ticaret, en bilinçli girişimciler için bile harbiden sıkıntılı bir savaşım alanıdır. Yine de “E-Ticarette ne satabilirsiniz?” sorusuna müsait bir cevap bularak bu sektöre dahil olmanız işlerinizi birazcık olsun kolaylaştırabilir.


E-Ticarette başarıya ulaşmış olmak için temel noktaları halletmeniz yeterlidir: Gerçekten yüksek istek görecek mamüller, iyi marketing becerileri ve başarıya ulaşmış olma isteği. Eğer bu üçüne sahipseniz yeterince zaman ayırdığınızda girişiminizin başarıya ulaşmış olacağını düşünebilirsiniz. Ancak görüldüğü suretiyle işe E-Ticarette en çok satılan ürünler hakkındaki bir inceleme yaparak başlamalı ve trend haline gelen talepleri yanıtlamaya itina göstermelisiniz.


İnternet Satış Fikirleri Nasıl Bulunur?

Alışveriş davranışına ilişkin yeni tüketici verileri, 2022'de pek çok trend olacağını gösteriyor. Bu popüler yeniliklerin birçoğu önceki yılların trendlerini tamamlıyor ancak keşfedilmeye değer yeni teknolojiler ve yöntemler de var. "İnternetten ne satabilirim?" Öyleyse, çevrimiçi satılacak en iyi ürünleri bulma hakkında daha fazla bilgi edinmek için daha yakından bakalım.



Bir Hedef Pazar Seçin!

Web sitenizle bir bölgeyi hedefleyin. Elbette bir çevrim içi mağazayla her yerde potansiyel müşterilere satış yapabilirsiniz. Ancak dünya genelinde başarı göstermiş olmak çok zor olabilir. Belirli bir bölgeye odaklanmak ve her bir ürünü buna bakılırsa satmak, insanların dilek ve gereksinimlerini daha basit belirlemenizi sağlayabilir.


Müşterilerinizi Anlamaya Çalışın!

Satmak için harika ürünü bulmak her vakit basit değildir. İster E-Ticarete yeni başlıyor olun talep eder işinizi büyütmek istiyor olun, ilkin müşterilerinizi anlamaya çalışmalısınız. Potansiyel müşterilerinizin ne istediğini, kimleri hedeflemenin sizin için daha kazançlı olabileceğini düşünerek işe başlamanız daha ilk adımda satış hedeflerinizi tutturmanıza destek olabilir.


Yeni ve Heyecan Verici Ürünleriniz Olmalı!

Sitenizi ve ürünlerinizi optimize ettiyseniz, en yeni ve en ilgi çekici ürünleri satışını yaptığınız için müşterileriniz mağazanızı görüntülemeli ve yine satın alma işlemi yapmalıdır. Müşterilerinizi heyecanlandıran ürünler taşımazsanız, bundan sonraki E-Ticaret pazarlama stratejileri sonuçsuz kalacaktır. Çevrim içi olan her şeyde olduğu gibi, üstünlük kazanmak için araştırmanızı yapmalı ve hedef kitleniz için harekete geçirici noktaları bulmalısınız. Niş bir pazarda iş yapacaksanız benzer mağazaları inceleyerek rekabeti avantaja çevirin ve kendinizi değişik kılacak kadar çeşitlilik sunun.


Doğru Fiyatlandırma Satışlarınızı Artırır!

Çevrim içi alışveriş yapanlar için yaygın olarak “tatlı nokta” olarak düşünülen bu fiyat aralığı, hem anlık satın almalar bununla beraber bilgili işlemler için mükemmeldir. Rakiplerinizin önüne geçmek için fırsatlar, indirimler yada rekabetçi fiyatlar sunduğunuzdan güvenli olun. Çok ucuz mamüllerin, online satış fikirleri için genel anlamda doğru bir çözüm olmadığını, şayet toptan satış yapmayacaksanız bu tür ürünlerin bir çok vakit kargo harcamalarına değmeyeceğini unutmayın.


Ayrıca her vakit lüks mamüller benzer biçimde daha yüksek fiyat aralığındaki ürünleri satarak mağazanızı öbürlerinden ayırabilirsiniz. Yeni arabalar, lüks oyuncaklar yada pahalı büro malzemeleri satan pek çevrim içi perakendeci yoktur. Bunları satın almak daha pahalıdır sadece daha lüks şeyler arayan belirli bir grup insana hitap etmek, sizi bu alanda öne çıkaracaktır. Aynı zamanda mağazanızın pazardaki bir boşluğu doldurabileceği anlamına da gelir.


Trendleri Avantajınıza Kullanın!

En karlı E-Ticaret ürünleri için güncel olayları kendi avantajınıza kullanmak, her gün haberleri yakından takip etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Sadece trend olan ürünlerden ve dünyada meydana gelen olaylardan haberdar olmanız gerekir. Oyuncak satıyorsanız, gelecek senenin tatil trendlerinin neler olacağını öğrenmeye çalışın. Daha fazla satış elde etmek için bu ürünleri doğru zamanda sattığınızdan emin olun.


Ama aynı zamanda popüler kültüre ve küresel olaylara da dikkat edin. Yeni bir süper kahraman filmi çıkıyorsa, mal, oyuncak veya diğer ilgili ürünleri satarak da bundan yararlanabilirsiniz. Spesifik bir alan, hedeflenen tasarım ve uygun ürünler ile kesinlikle pazardaki diğer devlerle rekabet edebilirsiniz.


Ürününüzü Nereden Alacağınızı Düşünün!

"E-ticarette ne satarsınız?" sorusunun cevabını ararken, e-ticaret işinizi stoklamak için nereden ürün alacağınızı bilmeniz gerekir. Küçük girişimciler, benzersiz ürünler bulmak için genellikle ikinci el mağazalara giderler. Ancak, çevrimiçi varlığınızı daha geniş bir ürün yelpazesiyle geliştirmek istiyorsanız, bir tedarikçi veya toptancı bulmanız gerekecektir.


Toplu olarak satın almak istiyorsanız, toptancılar en iyi seçiminizdir. Bu ürünlerin fiyatları, mağazadan küçük miktarlarda satın almanıza göre daha düşüktür. Bununla birlikte, markalardan veya tedarikçilerden ürün satın almayı da seçebilirsiniz.


Toptancılar genellikle birden fazla ürün taşır, bu da tüm mağazayı tek bir toptancıyla doldurabileceğiniz anlamına gelir. Bununla birlikte, çoğu E-Ticaret mağazası sahibi, mağazalarına birden fazla tedarikçinin ürünlerini dahil etmeye çalışır. Tedarikçilerden birinde sorun olması durumunda, internetten satılacak ürünler tek bir tedarikçiye bağlı olmadığından satın alma süreci devam edecektir.


E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

Yukarıdaki kriterleri karşılarsanız ve ihtiyaçlarınızı karşılayan birçok ürün bulursanız, çevrimiçi mağazanız iyi bir başlangıç ​​yapabilir. Ancak “E-Ticarette ne satılır?” Bu soruya hala kesin bir cevap vermekte zorlanıyorsanız, aşağıda sizin için birkaç ipucunu bir araya getirdik. Bu ipuçlarına göz atmak, size en uygun olduğunu düşündüğünüz nişe odaklanmanıza yardımcı olacaktır.


Ev Dekorasyonu Ürünleri

Ev dekorasyon malzemeleri, pandemi sonrası artan bir trend olarak lanse edilebilir. Ayrıca yapılan pazar araştırmaları genel olarak bu tip ürünlerin satışlarının 2027 yılı sonuna kadar artacağını gösteriyor. Ya da “E-Ticarette ne satabilirim?” diye merak ediyor olabilirsiniz.


  • Halılar, duvar halıları ve battaniyeler

  • Yatak takımları, yastıklar ve şilteler

  • Saklama kapları

  • Havlular, keseler ve diğer banyo örtüleri

Bir çevrimiçi mağaza söz konusu olduğunda, bu tür ürünler iyi bir başlangıç ​​olabilir.


Sağlık ve Güzellik Ürünleri

Sağlık ve güzellik ürünleri, herhangi bir e-ticaret sitesi için güvenilir alışveriş kaynaklarıdır. Günümüzde artan stres seviyeleri, Zoom konferans görüşmeleri ve günlük yaşamda bir rutin bulma ihtiyacı ile insanlar iç sağlıklarına ve fiziksel görünümlerine odaklanıyorlar. WARC, sağlık ve güzellik endüstrisinde çevrimiçi satışların payının 2025 yılına kadar üçüncü sıraya yükselmesinin beklendiğini bildirdi. Aşağıdaki ürünler en çok kazandıran E-Ticaret ürünleri arasında yer bulabilir:


  • Tamamen doğal cilt bakımı malzemeleri

  • Detoks çayları ve meyve özleri

  • Saç bakım malzemeleri


Sadece kadınlara odaklanmamanız gerektiğini unutmayın çünkü erkekler de bu tür ürünleri alıyor!


Telefon ve Laptop Kılıfları

Tıpkı vücudumuz gibi teknik cihazların da korunmaya ihtiyacı vardır. Bu ürünler, değerli cihazlarınızı düşmelere karşı koruyabilir veya daha fazla özelleştirme seçeneği sağlayabilir. Akıllı telefon aksesuarlarını seven tüketiciler için kişiselleştirme son derece önemlidir. Potansiyel müşterilerinizin, uyumlu bir dizüstü bilgisayar kılıfıyla birlikte bir telefon kılıfı satın aldıklarında ne kadar heyecanlanabileceklerini bir düşünün.


Büyük projeniz olsa bile, istek üzerine şirketle çalışın!Tek ihtiyacınız olan bazı stok kapakları (daha ucuza bulabilirsiniz) ve yeni ürünler için kendi tasarımlarınızı yazdırabilirsiniz. Bu, müşterilerinizin dikkatini çeker, daha fazla satın alma için geri gelmelerini sağlar ve sepet başına harcamayı artırır.


Spor Ürünleri

İnsanlar giderek daha sağlıklı bir yaşam tarzını tercih ettikçe, alışveriş yapanlar evde veya hareket halindeyken giymek için rahat giysiler arıyor. Dünya çapında değişen yaşam tarzları, tüketicilerin fitness ve ilgili aksesuarlara daha fazla yatırım yapmasına neden oldu. Spor ve fitness endüstrisi hızla değişirken, atletizmdeki trendlerin de hızlı bir şekilde artmaya devam etmesini bekleyebiliriz. Bu nedenle “E-Ticarette ne satılabilirsiniz?” sorusuna yanıt olarak Pinterest ya da Instagram gibi platformlara yönelerek spor ürününün hangi tarzda sunulacağına karar verebilirsiniz.

 

Sık Sorulan Sorular (S.S.S)

E-ticaret nedir?

E-ticaret, internet üzerinden ürün veya hizmet satışı yapma işlemidir.

Bir E-Ticaret sitesi nasıl oluşturulur?

Ürünlerimi nasıl sergileyebilirim?

Dijital pazarlama nasıl yapılır?

Güvenliği nasıl sağlarım?

E-ticarette hangi ürünleri satabilirim?

Müşteri memnuniyetini nasıl sağlarım?

Pazarlama stratejileri nelerdir?

İade ve değişim süreçlerini nasıl yönetebilirim?



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bize Ulaşın

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

bottom of page