top of page
  • Dursun Kovan

WordPress SEO Rehberi




WordPress, bir web sitesi oluşturmak isteyen herkes için harika bir yazılımdır. Birçok alanda olduğu gibi SEO seçenekleri sunmakta ve kullanıcılara çeşitli alternatifler sunmaktadır. Bunlar arasında YOAST ve All in one SEO Pack eklentileri en popüler olanlarıdır. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi WordPress SEO rehberimizde bulabilirsiniz.


WordPress Nedir?

WordPress, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web sitesi geliştirme platformu olarak tanımlanır. Oldukça teknik MySQL veritabanını kullanan PHP ile yazılmış bir yönetim yazılımıdır. Kurulumu ve kullanımı son derece kolaydır. Bu, herhangi bir yazılım dili kullanmak zorunda kalmadan bir web sitesi açmanıza olanak tanır.Artı, temiz bir arayüzle yönetimi kolaydır.


WordPress sürekli gelişen bir yazılımdır. Kullanıcı beklentilerini karşılar. Doğru kullanıldığında SEO eklentisi olan web sitelerinde görünürlük sağlar. Bir blog veya e-ticaret sitesi kurmayı planlıyorsanız, projeniz için WordPress'i tercih edebilirsiniz.


Genel olarak WordPress'in özellikleri şu şekilde sıralanabilir:


  • WordPress, yazı ve sayfa oluşturucu sistemi ile birlikte "Hakkımda" ve "Bize Ulaşın" gibi birden çok sayfa açmanıza olanak tanır.

  • Temalar ve eklentilerle özelleştirilebilir. Projenize kolaylık getirin.

  • Her zaman en son sürümleri kullanabilirsiniz.


Bugün milyonlarca insan web sitesi olarak WordPress'i tercih ediyor.Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere kolay arayüzü ve yönetimi ile projeniz için değerlendirebileceğiniz bir platformdur.


WordPress İçin SEO Nedir?

WordPress tek başına sağlam bir SEO stratejisi oluşturamaz. Size ne kadar parlak ve net fikirler verirse versin, çaba göstermelisiniz. Aksi takdirde, Google sonuç sayfasında iyi bir sıralama elde etmeniz pek olası değildir.


SEO genel olarak birçok teknik sorunu beraberinde getirir.WordPress ile ilgili harika olan şey, yalnızca deneyimsiz kişiler tarafından erişilebilir olmasıdır. Herkes için uygulanabilir kılan birçok SEO ile ilgili fikir sunar. Ücretli veya ücretsiz eklentiler ile WordPress SEO çalışması yapabilirsiniz. Ayrıca, WordPress SEO hizmeti genellikle diğerlerinden çok daha esnek ve erişilebilirdir.


SEO Temelleri WordPress

WordPress SEO kılavuzu ile web sitenizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için organik trafiğinizi artırmadan önce çok çalışmanız gerekiyor. Bunu yapmak için, aşağıdaki başlıkta listelenen faktörleri göz önünde bulundurun.


WWW veya WWW Olmayanı Seçin

Bu, siteyi yapılandırırken URL'ye "www" eklenip eklenmeyeceğini belirleyen durumdur. Örneğin, www.example.com ile example.com arasındaki tek fark, "www"nin eksik olmasıdır.Her iki adres de aynı web sitesine işaret edebilir. Ancak Google iki adresi farklı web siteleri olarak tanımlayabilir. Bu nedenle SEO açısından önemli bir faktördür.


Hangisini seçeceğiniz tamamen size kalmış. Herhangi bir SEO avantajı sunduğu söylenemez.Ama seçiminizi dikkatli yapmalısınız. Bu, web sitenizin güvenilirliği için önemlidir.


SEO İçin Optimize Edilmiş Bir WordPress Teması Kullanın

SEO çalışmalarınızın başarılı olabilmesi için doğru temayı seçmeniz gerekiyor. Önerilen tema gereksiz eklentiler ve resimler içermemelidir. Seçiminizi yaparken geride kalmayan bir tema kullandığınızdan emin olun. WordPress şu anda binlerce ücretli ve ücretsiz tema sunmaktadır. Web sitenize uygun ve SEO uyumlu bir WordPress teması seçmelisiniz. SEO için optimize edilmemiş bir temayla başarı şansınızın çok düşük olduğunu unutmayın.


SSL ve HTTPS Kullandığınızdan Emin Olun

SSL, sunucu ve tarayıcı arasındaki bağlantıyı şifreleyerek güvenlik sağlar. Bu önemli teknoloji, web sitenizin ve ziyaretçilerinizin aldığı bilgileri de şifreler. Bu, web sitenizi kötü niyetli saldırılardan korumanızı sağlar.Örneğin, bir e-ticaret web siteniz var ve bir kullanıcı formu doldurmanız gerekiyor. Bu form için kredi kartı bilgileriniz istenmektedir.İşte burada SSL, bu bilgilerin çalınmasını önlemede etkin rol oynuyor.


Https, web siteleri için güvenlik protokollerinden biridir. Bu protokol, kullanıcının bilgisayarı ile web sitesi arasındaki iletişimi şifreler. Bu, web sitesine erişirken kullanıcı bilgilerini korur. https kullanmıyorsanız, URL yapısında "Güvenli Değil" uyarısı görürsünüz.Uyarının ortadan kalkması için https'e geçiş yapmanız gerekmektedir.


Sitenizin İndekslenebilir Olduğundan Emin Olun

WordPress SEO Rehberi'nin bir diğer önemli noktası ise açacağınız web sitesinin Google tarafından indekslenebilir olması gerektiğidir. Arama motorları web sitenizin içeriğini tarar ve dizine ekler. Daha geniş bir kitleye ulaşmak için web sitenizi optimize etmeniz ve arama motorları için düzenlemeyi ihmal etmemeniz gerekiyor.


Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için site hızı, anahtar kelime aramaları, linkler gibi birçok faktörün göz önünde bulundurulması gerekir. WordPress sitenizi bu şekilde indeksleyebilirsiniz.İşlerinizi takip ederek daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz.


Tercih Ettiğiniz Web Sitesi Adres Formatını Seçin

Web sitenizi kurarken amacınıza uygun olduğundan emin olun. Bu noktada kullanıcı dostu ve kolay erişilebilir olması önemlidir. Bu duruma iki farklı örnek verebiliriz. Birincisi, siteniz insanların alışveriş yapmasına yönelik bir e-ticaret sitesi olabilir. Müşterilerinizin satın alma işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamaları için hızlı ve kolay bir format kullanmanız gerekir.Bir başka örnek de bloglar veya haber siteleri için verilebilir. Bu site ile ilgili en önemli şey, okuyucuların içeriğe kolayca erişebilmesidir.


Web sitesi adres formatı ile ilgili bir diğer önemli husus mobil uyumluluktur. Çünkü günümüzde pek çok kişi, özellikle telefonlar olmak üzere mobil cihazları kullanmaktadır. Mobil uyumlu bir web sitesi, cihaz kullanıcılarının web sitenize hızlı bir şekilde erişebileceği anlamına gelir.


SEO İçin Optimize Edilmiş Kalıcı Bağlantıları Etkinleştir

WordPress, URL'leri yapılandırmak için birçok farklı seçenek sunar. Önceden tanımlanmış URL'ler kullanırlar ve arama motoru dostu değildirler. Sayfa nesnesi doğrudan URL'ye bağlı değil. Ancak bu, dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biridir.


WordPress SEO Eklentisi 'yi Kurun ve Yapılandırın

SEO Eklentisini web sitenizi optimize etmeden yüklemeniz gerekir. Bu eklentiler, web siteniz için SEO çalışmasını kolaylaştırır. Kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak birçok farklı SEO eklentisi vardır.

SEO eklentilerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yoast SEO

  • SEOPress

  • WP Super Cache

  • WP Touch

  • Google Keyword Planner

  • SEMRush

  • SEO Framework

  • All in One SEO Bundle


Bu rehberimizde Yoast SEO hakkında konuşacağız. SEO eklentileri arasında eklenti. Kurulumu ve yapılandırması oldukça kolay olan bir eklenti ile SEO çalışmalarınızı kolayca halledebilirsiniz.



Yoast SEO Kurulumu

Google destekli WordPress sitenizi anlamak için Yoast SEO'yu kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz içeriği SEO uyumlu hale getirme konusunda size bir fikir verir. Makaleler düzenliyse, kendinizi SERP'lerde daha iyi konumlandırmanız mümkündür.

Yoast SEO'yu yüklemek için aşağıdakileri yapın:


  • WordPress kontrol panelinizde oturum açın.

  • Eklentileri bölümünde Yeni Ekle düğmesine tıklayın.

  • Sağ üst köşeye "Yoast SEO" yazın.

  • İlk eklentiyi görmek için Yükle düğmesini seçin.

  • Eklentiyi ekledikten sonra etkinleştirin.

  • Sunulan seçeneklerden birini seçin.


Yoast SEO kurduktan sonra anahtar kelimeler ile web sitenizi aktif hale getirebilirsiniz.Diğer araçlarla karşılaştırıldığında, bu eklentinin kullanımı çok daha kolaydır. Makaleyi eklediğiniz andan itibaren eklentiyi kullanabilirsiniz.


Yoast SEO’yu Yapılandırma

Yoast SEO'yu kurduktan sonra, ayarları yapılandırmanız gerekir. Bu işlem için başka bir SEO eklentisi kullanıyorsanız, ayarları sıfırlamak yerine içe aktarabilirsiniz. Araçlarmenüsünden SEO sekmesini seçinveİçeAktar sekmesini kullanın. Ardından teknik SEO için hangi uygulamalarınuygunolduğuna karar vermek için sihirbazı etkinleştirin.


WordPress panonuzun SEO Genel bölümüne gidin ve gerekli yapılandırmaları yapın.

Bu adımlar sırasında aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Sitenizin taranmaya hazır olup olmadığını kontrol edin.

  • Site türünü belirtin.

  • Google Knowledge Graph 'de doğru bilgileri sağlamak için lütfen web sitesinin sahibi olduğunuzu onaylayın.

  • Arama motoru görünürlük tercihlerinizi ayarlayın.

  • Sitede çalışacak kişi sayısını belirler.

  • Markanızı tanımlamak için meta başlıkları ve değişken ayarları düzenleyin.


Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra Özellikler bölümünden özelliği etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.


Site haritanızı Google Search Console'a Gönderin.

Henüz yapmadıysanız, sitenizi Google Search Console ile doğrulamanız gerekir. Bu noktada yapmanız gereken oldukça basit. Listedeki doğrulama adımlarını izleyin, ardından HTML Etiketleri sekmesini seçin. Web siteniz doğrulandıktan sonra kartınız hemen Google Search Console'a eklenecektir.


Web Sitenizin Mimarisini Planlayın

Web sitenizin mimarisini düşündüğünüzde, görseller, sayfa yapısı, içerik organizasyonu gibi pek çok detayı düşünebilirsiniz. Bu, web sitesinin işlevselliği, kullanıcı deneyimi ve performansı için kritik öneme sahiptir. Bu aşamada öncelikle web sitesinin amacını belirlemelisiniz. Ardından, hangi içeriğin yayınlandığına dikkat etmeniz gerekir. Web sitesi tasarımında görsel temalar ve yazı tipleri gibi hangi öğelerin kullanılacağına karar vermelisiniz.


Dahili Bağlantılar Oluşturma

Dahili bağlantılar, web sitenizin ziyaretçilerinin web sitenizde gezinmesini sağlar. Mesajda bir bağlantı sağlayarak başka bir mesaja yönlendirebilirsiniz. Örneğin, çocuk ayakkabıları hakkında bir makale yazdınız. İçerikteki kelimeyi ürünlerinizin bulunduğu sayfaya bağlayabilirsiniz. Bu da çocuklarına ayakkabı almak isteyen anne babaların sizi tercih etmesini sağlar.Ayrıca sitede daha fazla zaman geçirdikleri için kullanıcı deneyimi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.


Dahili Linkleri Doğrulama

Dahili linkleri oluşturduktan sonra, onları doğrulamanız gerekir. Bu, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi açısından ele alınması gereken bir sorundur.

Aşağıdaki faktörleri kontrol etmek için bu kutuyu işaretlemelisiniz:


  • Kırık Bağlantılar

  • Bağlantı Metinleri

  • Sayfa Hiyerarşisi

  • Bağlantı Sayısı


Kontrolleri tamamladıktan sonra kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda bu kontroller sitenin otoritesini güçlendirmektedir.


WordPress İçerik Optimizasyonu

Şimdiye kadar WordPress SEO kılavuzunun temellerini öğrendiniz. Şimdi içeriği optimize etmeniz gerekiyor. Web sitenizin sayfalarındaki içeriği yayınlamak için araştırma yapmalısınız.


Kullanıcının Arama Amacını Analiz Etme

İçerik oluştururken göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususlardan biri, kullanıcının arama amacıdır. Kullanıcı neden arıyor? Bu sorunun cevabı bir ürün almak, bilgi almak veya markayı tanımak olabilir. İçeriği yazmadan önce istekte bulunuyormuş gibi düşünebilirsiniz. Örneğin; "Spor ayakkabı satın al" araması yapan bir kişi, içinde rahat hissettiği ayakkabıları bulup satın almak istiyor.Ayrıca "Tesla kimdir?" Sorusu Tesla'nın ne yaptığı ve neden önemli olduğudur.


Arama Amacına Odaklanma

Son yıllarda arama amacı, dijital pazarlama ve SEO için önemli hale geldi. Bu, kullanıcının arama amacı ile doğru orantılıdır. İçerik, internet kullanıcısının isteklerine göre hazırlanmalıdır. Kullanıcının arama amacına odaklanmak daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Kullanıcı deneyimi SEO için önemli bir konudur.Bu sayede organik ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz.


Kullanıcılarınız İçin Kaliteli İçerik Oluşturun

İyi bir kullanıcı deneyimi sadece anahtar kelimeleri doğru kullanmaktan ibaret değildir. Kullanıcının web sitenizde ne kadar kaldığını bilmek de önemlidir. Bu aynı zamanda yüksek kaliteli içerikle de çalışır. Konuyla ilgili içerik hazırlarken anahtar kelimeleri sıklıkla doğru yerde kullanmalısınız. Aynı zamanda ziyaretçilerin bu içeriği okurken yorulmamasına özen gösterilmelidir.


Gönderilerinizi ve Sayfalarınızı Optimize Edin

Sayfanızda sağladığınız içeriğin üst sıralarda yer almak için optimal olduğundan emin olmanız gerekir. İnsanlar arama yaparken neden güvenilir makaleler arar? Elbette SEO uyumluluğuna da dikkat etmelisiniz. Altyazılarınızı, başlıklarınızı ve meta açıklamalarınızı SEO'ya göre düzenlemelisiniz. Çalışmalar düzenli olarak gözden geçirilmelidir.Bu analizler emek vermeden yaşananları gösteriyor. Bu, örneğin hangi içeriğin size en çok tıklamayı sağladığını söyler. Bu duruma bağlı olarak gelecekte alacağınız aksiyonları planlayabilirsiniz.


Anahtar Kelime Araştırması Yapın

SEO için optimize edilmiş içerikle çalışıyorsanız, anahtar kelimelerin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Aslında, bu araştırma herhangi bir SEO projesinin ilk adımıdır. Google'ın arama motoru botları bu anahtar kelimeleri analiz eder ve sayfanızı dizine ekler. Ancak, anahtar kelime araştırması kapsamlı araştırma gerektirir.

Web sitenizde yayınlamayı planladığınız içerik için anahtar kelimeler ararken, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var:


  • Önce ana anahtar kelimelerinizi bulun. Bu muhtemelen sürecin en kolay kısmıdır. Google'da arama yaptığınızda karşınıza çıkan "Kullanıcılar da bunu istedi" bölümü yardımcı olabilir.

  • Rakipleriniz tarafından kullanılan anahtar kelimeleri analiz edin. Bir şeyi değiştirebilirsin çünkü onda hatalar görürsün.

  • Anahtar kelimelerin zorluğunu analiz edin.

  • Belirli bir kelimenin aranma sayısı ve rekabet faktörü gibi ayrıntılarla ilgilidir.Arama yaparken, arama amacına dikkat edin.

  • Ahrefs, SEMrush ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanın.


Yukarıdaki noktalara dikkat ederek alakalı anahtar kelimeler bulabilirsiniz. Elbette içeriğinizde kullanıyorsanız bunları bir cümlenin ortasına yerleştirin.


Google'ın E.E.A.T Kriterlerini Höz Önünde Bulundurun

E.E.A.T'nin kriterleri profesyonellik, yeterlilik ve güvenilirlik anlamına gelir. Bu sıralama faktörleri Google sıralamaları için önemlidir. Uzmanlık, bir içerik uzmanı olduğunuz anlamına gelir. Bu, içeriğin doğru ve güncel bilgiler içerdiği anlamına gelir.Yani doğru bilgiyi doğru kullanıcıya sunmak uzmanlık işidir.


Uzmanlık, sektörde tanınma anlamına gelir. Yüksek kaliteli öneriler, bağlantılar ve daha fazlası söz konusu olduğunda uzmanlık önemlidir. Güvenilirlik ise kullanıcıya güvenli bilgi verdiğinizi gösterir. Gizlilik politikaları ve kullanıcı derecelendirmeleri gibi faktörler, güvenilir bir site olduğunuzu kanıtlayan şeylerdir.


SEO dostu URL'ler Oluşturun

Standart URL, sayfa başlığınıza göre oluşturulur. Bu, URL'nin arama motorunda uzun ve kesik olduğu anlamına gelir. Bu durumun önüne geçmek için WordPress ile URL yapısını değiştirebilirsiniz. URL'nin yanındaki düzenle düğmesine tıklayarak bir anahtar kelime kullanarak bir URL oluşturabilirsiniz.



Başlıkları Doğru Kurgulayın

İçeriğinizi hazırlarken başlıkları doğru almanız gerekiyor. İçeriğinizin ana başlığı H1'dir. Bu başlık, içeriğinizin konusunu belirtir. Başka bir deyişle, kullanıcılara ve arama motorlarına içeriğinizin ne hakkında olduğunu söyler.


H1 başlığı önemlidir, ancak içeriğinizin geri kalanı için H2, H3, H4 gibi diğer sayfa başlıklarını da kullanıyorsunuz.Anahtar kelimenin, özellikle H1 ve H2 başlıklarında gönderilmesini sağlamalısınız. Ancak, başlık değişikliği ile aşırıya kaçmayın.



Optimize Edilmiş Başlık Etiketleri Yazın

Başlık etiketleri, arama motorlarına içeriğiniz hakkında önemli bilgiler sağlar. Sınıflandırma için önemlidir. Web sitenizin daha üst sıralarda yer alması için başlıklarınızda şu unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir:

  • Başlık etiketlerinizi anahtar kelimeler ile optimize etmeniz gerekmektedir.

  • Her sayfanın benzersiz bir başlığı olmalıdır.

  • Uzunluğu maksimum 50-60 sözcük olarak ayarlayın.

  • Okuyucunun dikkatini çeken başlıkları belirlemelisiniz.

  • Başlıklarınızı H1-H2-H3 gibi uygun etiketlerle yazmalısınız… Optimize edilmiş başlık etiketleri, web sitesi performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.


Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurursanız SEO çalışmalarınızda başarılı olabilirsiniz.


Meta Açıklamalarınızı Optimize Edin

Meta açıklamalar artık doğrudan bir SEO sıralama faktörü değildir. Ancak, bu dolaylı olarak web sitenizin tıklama oranını etkiler. 160 karaktere kadar ilgi çekici bir meta açıklama yazabilirsiniz. Bu yorumları başlık etiketinizle aynı bölüme eklemeniz yeterlidir.


İçeriğinizi Güncel Tutun

Güncel bilgiler Google için çok önemlidir. İçeriğinizi gerektiği gibi iyileştirdiğinizden ve güncellediğinizden emin olmalısınız. Güncelleme tarihini de kullanabilirsiniz. Bu, Google Arama'daki içeriğin güncel olmasını sağlar.


İçerik Kalitenizi Yüksek Tutun

SEO uyumlu içerik için kalite şarttır. İçerikte anahtar kelime kullanımından okunabilirliğe kadar pek çok faktör burada devreye giriyor. Aynı zamanda yazılı içeriklerde noktalama işaretlerine dikkat edin. İçerik yüksek kalitede yazılırsa, kullanıcılar web sitenizde daha fazla zaman geçirecektir.


Anahtar Sözcük Yamyamlığından Kaçının

Anahtar sözcükleri içeriğinizde kullanmalısınız, ancak yalnızca belirli bir ölçüde. SEO'ya göre bu değer kelime sayısının %2'sidir. İçeriğinizin %2'sinden az veya daha fazlası için toplu anahtar kelimeler kullanılmamalıdır. Ayrıca ikincil anahtar kelimeleri doğru cümlelere koymanız gerekir.


Yinelenen İçerikten Kaçının

Yinelenen içerik, SEO performansını olumsuz etkiler. Yinelenen içeriğe örnek olarak, aynı içeriğin birden çok sayfada kullanılması ve URL yapısına dahil edilmesi verilebilir. Ayrıca, web sitenizdeki içeriği kopyalayıp yapıştırırsanız, yanlış sıralama sonuçları alırsınız. Bu nedenle, orijinalliğe dikkat edin ve kopya içeriklere yer vermeyin.


Yinelenen İçerikten Kaçının

Yinelenen içerik, SEO performansını olumsuz etkiler. Yinelenen içeriğe örnek olarak, aynı içeriğin birden çok sayfada kullanılması ve URL yapısına dahil edilmesi verilebilir. Ayrıca, web sitenizdeki içeriği kopyalayıp yapıştırırsanız, yanlış sıralama sonuçları alırsınız. Bu nedenle, orijinalliğe dikkat edin ve kopya içeriklere yer vermeyin.


Sitenizi Düzenleyin

Siteniz insanların kolayca gezinebileceği ve kullanabileceği bir alan olmalıdır. Bu yüzden dikkatli olmalısın. Düzenli bir web sitesi, web sitenizin daha iyi anlaşılmasını sağlar. Web sitenizi düzenlerken aşağıdaki detayları göz önünde bulundurabilirsiniz:


  • Menü başlığınız varsa menü içeriği açıklanmalıdır.

  • Sayfa başlığı ve içeriği eşleşmelidir.

  • Kullandığınız herhangi bir resme alternatif metin ekleyin.

  • Başlıkları, altyazıları, SSS'leri vb. doğru şekilde ayarlayın.

  • Kalıcı bağlantılar, içeriğin anahtar kelimesini ve başlığını yansıtmalıdır

  • İç ve dış bağlantılar arasında doğru dengeyi kurmanız gerekiyor.

  • Video ve fotoğraf ekleyebilirsiniz.


Son Güncelleme Tarihini Kullan

Son Güncelleme Tarihini kullanmak, sitenizin en son sürüme güncelleneceği anlamına gelir. Bu güvenlik açıklarını ortadan kaldırır. Son güncelleme tarihine göre eklentiler ve temalar kullanmak, web sitenizi dış saldırılardan korur.


WordPress SEO Kılavuzu, SEO çalışmalarınızda başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Bu noktada anahtar kelime kullanımından web sitesi güvenliğine kadar her adıma dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca uygun ve güvenilir eklentiler kullanmalısınız. En son güncellemelerin tarihlerine dikkat ederek güvenli, hızlı ve SEO uyumlu bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Bize Ulaşın

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

bottom of page